last van corona kilo's
Judith Van Royen
02/28/2021
4 min
0

Last van Corona kilo's? Afvallen met een virtuele maagband kan je helpen.

02/28/2021
4 min
0

Extra kilo’s erbij door Corona? Altijd al moeite met afvallen?

Wat was 2020 een raar jaar. Zomaar ineens stond de hele wereld op zijn kop. Van de ene lockdown in de andere lockdown. Zoveel regels en zoveel beperkingen. Emotioneel heeft het veel met ons gedaan. Je kampt je hele leven al met je gewicht, compenseert emoties met eten. Iedere keer weer een ander dieet, een andere methode om af te vallen. Echter welke afvalmethode je ook hebt probeert, het lukt je maar niet om op het gewenste gewicht te blijven. Nu met Corona is het helemaal bar en boos. Het getal op de weegschaal is nog meer opgelopen. Alle emoties van de afgelopen maanden hebben zich vertaald in extra kilo’s. Je weet wel dat het niet had gemoeten, maar je kon het eten gewoon niet laten. Het leek wel alsof het vanzelf ging. Het wordt daarom tijd om op zoek te gaan naar een blijvende oplossing om van die overtollige kilo’s af te zijn. Een virtuele maagband kan je hierbij helpen.

Maagband of virtuele maagband?

Een echte maagband is een chirurgische ingreep waarbij een bandje wordt geplaatst rond het bovenste deel van de maag om de maaginhoud te verkleinen. Dit zorgt ervoor dat je niet zoveel meer kunt eten en dat je hongergevoel afneemt. Niet iedereen komt echter in aanmerking voor deze ingreep. Ook is dit een hele ingrijpende ingreep met heel veel beperkingen voor je leven daarna. Daarnaast zijn de kosten voor deze ingreep erg hoog en krijg je het in lang niet alle gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar.
Wil je niet onder het mes en wil je niet deze ingrijpende ingreep? In dat geval is een virtuele maagband een goed alternatief. Hier komt geen operatie aan te pas, maar wordt er een denkbeeldige maagband aangebracht onder hypnose.

Hoe werkt dit dan?

Je zou je dit zo voor kunnen stellen. Toen je klein was, geloofde je heilig in Sinterklaas. Er werd ook alles aan gedaan dat dit verhaal zo bij je binnen kwam dat je het wel moest geloven. Je zag de intocht op de TV, je mocht je schoen zetten waar vervolgens de volgende ochtend iets in zat. Sinterklaas kwam op school. Thuis was pakjesavond en werd er wellicht ook bij jou op de deur gebonst en stond er een zak in de gang.
Het moest dus allemaal wel echt zijn. Waarom? Omdat je die eerste 7 levensjaren in een lagere hersenfrequentie zit. Je bent een soort spons die alles opzuigt. Alles wat er in deze periode tegen je gezegd werd, geloofde je klakkeloos.
Tussen je 7e en 12e levensjaar gaat die hersenfrequentie omhoog. Je komt dan in je kritische denken. “Eerst zien, dan geloven”. Dat is ook de periode dat Sinterklaas van zijn voetstuk valt. Sinterklaas ziet er heel anders uit op TV dan op school. De wortel die je in je schoen had gedaan, ligt weer in de koelkast… (en je weet toch zeker dat dát de wortel was die jij in je schoen had gestopt), op school herken je een bekende in Sinterklaas, of de meester verlaat het lokaal, Sinterklaas komt binnen en heeft dezelfde schoenen aan als de meester….. Het was je voorheen allemaal niet opgevallen. Nu wel. Je gaat kritischer kijken en denken.
Bij een hypnose sessie breng ik je terug naar die lagere hersenfrequentie. Daar creëer ik een dusdanige beleving zodat je onderbewuste wel moet geloven dat je ‘echt’ in het ziekenhuis bent geweest om een maagbandoperatie te ondergaan.

Herprogrammering

Het voordeel van een virtuele maagband is dat je geen risico’s loopt zoals bij een chirurgische ingreep het geval is. De maagband zit er niet echt maar toch gelooft je onderbewuste dat de maagband er ‘echt’ zit. Bij een gewone maagband wordt ook niet het psychologische probleem aangepakt. Je eet dan misschien minder omdat je sneller vol bent, als je een emotie-eter bent, dan ben je dat ook met een maagband.
Bij een virtuele maagband wordt de relatie met eten daadwerkelijk veranderd door hier anders over te gaan denken. Terug naar de basis. Het herprogrammeren van je eetgewoontes, herprogrammeren van je omgang met stress, emoties, verveling, frustratie of wat jouw specifieke valkuil is. Met behulp van hypnotherapie ga je vervolgens aan de slag om jouw oude patroon los te laten en gezondere keuzes te programmeren.

Voordelen van virtuele maagband

Een virtuele maagband is geen snelle afvalrace. Het afvallen gaat heel rustig. Maar een 20 tot 30 kilo op jaarbasis is zeker haalbaar. Je leert je emoties te ontkoppelen van eten. Je werkt aan het verhogen van je zelfvertrouwen. En het fijnste van alles: je hoeft niet te diëten. Het betekent dus niet dat je nooit meer een patatje mag eten, maar je leert jezelf wel beter beheersen. De kunst zit hem in het feit dat je alles mág eten, maar dat je niet meer alles wílt eten. Je denkt weer aan kwaliteit in plaats van aan kwantiteit. Er komt meer rust in je hoofd over eten zodat je niet meer de hele dag bezig bent met eten.

Persoonlijke begeleiding

Een virtuele maagband is geschikt voor jou als je wilt afvallen en echt gemotiveerd bent om je eetpatroon te veranderen. Het is een traject waar je, afhankelijk van het aantal kilo’s die je kwijt wilt, een jaar voor uit moet trekken. De mindset is al vrij vlot om, maar het gewicht gaat in kleine stappen eraf. Het programma van de virtuele maagband bestaat uit 4 live sessies plus 2 audio support sessies. Ook krijg je 3 thuis mp3-sessies die je helpen om de verandering vast te houden na de live sessies zodat je jezelf het hele jaar verder zelf kunt begeleiden naar je streefgewicht. Je wordt tijdens dit proces goed begeleid en je kunt altijd via WhatsApp of email je vragen, waar je mee zit, stellen. Een virtuele maagband is dan ook volkomen veilig. Naast het standaard traject is het ook mogelijk om langere tijd begeleid te worden bij het veranderen van je eetpatroon en het bereiken van je streefgewicht.


Reacties
Categorieën