eerste hulp bij hooikoorts
Hypnotherapie
Judith van Royen-Ottes
Hypnotherapie
04/13/2018
2 min
0

Eerste hulp bij hooikoorts

04/13/2018
2 min
0

HATSJOE!

EERSTE HULP BIJ HOOIKOORTS

Belinda: ‘Heerlijk dat de bloesems weer in bloei staan, en dat we onze winterjassen weer kunnen opbergen. Maar er is één groot nadeel aan dat het weer voorjaar wordt: de pollen hangen weer in de lucht. Ja, ik ben dus één van die pechvogels die zodra de winter vertrokken is, ineens last krijgen van een loopneus en traanogen. Om maar niet te spreken van die irritante niesbuien en intense jeuk aan mijn ogen en neus.’

HOOIKOORTS NIESBUIEN

‘Elk jaar is het dus weer hetzelfde liedje. Om gék van te worden. De zakdoekjes zijn in de voorjaarsmaanden niet aan te slepen. Ik herinner me zelfs één vakantie, in midden mei drie jaar geleden, waarin ik met mijn gezin in een huisje op de Veluwe bivakkeerde. Niet alleen ikzelf werd gek van mijn oncontroleerbare niesbuien, ook mijn zoons en man werden er tureluurs van. Ook op mijn werk en tijdens het sporten ging het in die periodes minder lekker. Door het vele niezen en hoesten en die kriebels en jeuk sliep ik veel minder goed, waardoor ik sneller vermoeid werd, en uit mijn concentratie raakte.’

ANTI-ALLERGIEMIDDELTJE

‘Misschien denk je nu: ‘Waarom breng je dan geen bezoek aan de huisarts?’ Nou, dat heb ik natuurlijk alláng gedaan. ‘Hooikoorts’ luidde de overduidelijke diagnose. De huisarts haalde zijn schouders op. Zo’n allergie voor stuifmeel in de lucht is nou eenmaal iets wat veel mensen hebben. Ik kreeg een anti-allergiemiddeltje mee, en verder moest ik de klachten maar leren accepteren.’

ONPRAKTISCH

‘Hoewel het anti-allergiemiddel in het begin zeker hielp, is het belangrijk dat je dit voortdurend blijft slikken. Vergeet je het eens, zoals mij natuurlijk een aantal keren gebeurde, dan zijn je hooikoortsklachten meteen weer in volle glorie terug. Heel onpraktisch.’

HYPNOTHERAPIE

‘Omdat ik mijn klachten niet kon accepteren, zette ik mijn zoektocht naar dé therapie tegen hooikoorts door. Hierbij stuitte ik op iets waar ik nog nooit eerder van had gehoord: hypnotherapie bij hooikoorts. Zou ik door mezelf onder hypnose te laten brengen echt van alle klachten af zijn? Als ik al de positieve verhalen van anderen las wel. Omdat ik niet goed wist wat ik anders moest, besloot ik het een kans te geven.’

VERSCHIJNSELEN VERDWENEN

‘De therapeute legde uit dat zij door in contact te komen met mijn onderbewuste mijn klachten kon verhelpen. Na deze uitleg liet ik mij toch wat sceptisch onderuitzakken in de stoel en sloot ik mijn ogen. Waar ik van tevoren niet op had durven hopen, werd werkelijkheid. Na de eerste sessie voelde ik dat mijn klachten minder werden. Na drie sessies kon ik zeggen dat ik helemaal geen verschijnselen had. Deze zijn ook niet meer teruggekomen. Ik kan dus weer heerlijk in de zon zitten en genieten. Enne, ook wel fijn: mijn gezin wil weer met mij op voorjaarsvakantie!

HYPNOTHERAPIE

Judith van Royen kan door middel van hypnotherapie helpen bij angsten (zoals vliegangst, hoogtevrees en angst voor bepaalde dieren), negatieve emoties (als verdriet, verlegenheid en boosheid), burn-out, depressie en allergieën. Hypnose kan je op een positieve manier helpen om beter te worden in je werk, om meer zelfvertrouwen te krijgen en om betere sportprestaties te leveren.

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl

Reacties
Categorieën