Hooikoorts en pollenallergie
Hypnotherapie
Judith van Royen-Ottes
Hypnotherapie
03/12/2018
2 min
0

Last van hooikoorts

03/12/2018
2 min
0

Lente…Velen zien er naar uit, maar niet iedereen is er even blij mee.

Heb jij een pollenallergie ofwel hooikoorts dan zie je er waarschijnlijk een beetje tegenop. Het is dan weer de tijd van de rode ogen, tranende ogen, niezen, loopneus, jeuk, kriebelhoest en benauwdheid. Maar ook hoofdpijn en slecht slapen kunnen symptomen zijn. En hoe mooi de natuur ook in het voorjaar is, een gezellige wandeling zit er voor jou meestal niet in.

Herken jij jezelf in dit beeld?

Stel je nou eens voor dat je al deze klachten niet meer zou hebben en je allergievrij zou zijn?

Dit is mogelijk met hypnose.

Hooikoorts is voor een gedeelte gedrag

Ik zie je nu denken: “hooikoorts is toch geen gedrag?” Gek genoeg, is dat vaak wel zo. In het artikel ‘Hooikoorts is vaak gedrag‘ leg ik je daar meer over uit.

Om het je te verduidelijken vertel ik je mijn eigen verhaal. Mijn moeder heeft altijd hooikoorts gehad en ik dacht serieus dat ik het van haar had geërfd. In hypnose kwam echter een heel ander verhaal naar boven.

Mijn eigen ervaring

Sinds mijn pubertijd had ik last van hooikoorts. Alle jaren aan de medicijnen, neussprays, oogdruppels tot uiteindelijk aan de pufjes en zwaar ‘geschut’ omdat ik het steeds benauwder kreeg en er ook niet meer goed door kon slapen. Ik was er dan ook behoorlijk klaar mee.

In de opleiding had ik inmiddels geleerd dat hooikoorts met hypnose op te lossen is. Daar moest ik toch echt meer van weten en het uiteraard aan den eigen lijve ondervinden. Mijn collega heeft mij in hypnose gebracht en de sessie met mij gedaan. Daar kwam ineens iets heel anders naar boven. Ik had helemaal niets geërfd. Ik had gewoon mijn eigen programmeerfout gemaakt!

Ik zal het je uitleggen.

Ik was een jaar of 13 en het was voorjaar en prachtig weer. Al mijn vrienden stonden buiten voor de tuin op mij te wachten. Maar ik had een akkefietje gehad met mijn moeder. Een dusdanige dat ik had gehuild. Met nog rode ogen ben ik uiteindelijk naar buiten, tenslotte stonden mijn vrienden al langer op mij te wachten. Uiteraard kwam de vraag of ik had gehuild. Dat was natuurlijk niet cool op die leeftijd. Dus bedacht ik in een ogenblik dat ik last had van hooikoorts (mijn moeder had er namelijk ontzettend veel last van, dat wisten mijn vrienden ook). Deze smoes om bestwil geloofden mijn vrienden dan ook direct. Mijn onderbewuste nam het echter aan voor waarheid. Sindsdien heb ik ieder jaar last gehad van hooikoorts.

Door mijn onderbewuste te laten weten dat het maar een smoes was en ik helemaal niet allergisch hoef te reageren op pollen en grassen en dat het een programmeerfoutje was, ben ik helemaal verlost van de hooikoorts.

Zo simpel kan het zijn. En wat een verademing. Zeker nu wij al geruime tijd een hond hebben. Nu kan ik heerlijk door de velden en de weilanden struinen. Geen geproest meer, geen jeukende ogen meer. Héérlijk!

Mocht je interesse hebben neem dan gerust contact met me op of stuur dit artikel door naar iemand die je kent met een pollenallergie of hooikoorts, zodat jij of hij of zij ook weer zorgeloos van het prachtige lenteweer kan genieten !

Reacties
Categorieën