buikpijn bij kinderen (pds)
Hypnotherapie
Judith van Royen-Ottes
Hypnotherapie
08/19/2019
3 min
0

Buikpijn bij kinderen

08/19/2019
3 min
0

Lotte is helemaal van haar buikpijn af!

Vanmorgen stond ze al weer vroeg huilend naast mijn bed: ‘Mama, ik heb zo’n buikpijn. Mag ik bij jou liggen?’ Ik wil haar zo graag helpen, maar ik weet niet hoe! Het huilen staat me vaak nader dan het lachen wanneer ik haar kleine lijfje voel verkrampen van de pijn. Ik voel me zó machteloos over het feit dat ik haar onverklaarbare buikpijnen niet kan wegnemen.

Al een half jaar heeft Lotte die vervelende klachten. Soms gaat het even een paar dagen goed en dan ineens is het er weer. Ik zie het vaak al aan haar witte snoetje. De huisarts weet er ook niet goed raad mee. Er zijn een paar onderzoeken gedaan en de uitkomst was PDS: prikkelbare darm syndroom. Maar wat daar nu de oorzaak van is? Stress lijkt wel een factor te zijn, maar tijdens de laatste schoolvakantie, toen Lotte heel ontspannen en relaxt was, heeft ze ook weer een paar dagen op de bank gelegen, omdat ze van die pijnlijke krampen had.

Hypnotherapie

‘Het is afschuwelijk als je het gevoel hebt dat je je kind niet kunt helpen. Niemand wil immers dat zijn kind pijn of problemen heeft of niet lekker in zijn vel zit’, weet Judith van Royen. ‘Toen Lottes moeder hier een tijdje geleden kwam voor een pedicure behandeling vertelde ze me over de zorgen om haar dochtertje. Ik vroeg haar of ze weleens over hypnotherapie had nagedacht. Lottes moeder had hier geen ervaring mee en ik heb al haar vragen beantwoord. Ze was duidelijk geïnteresseerd door mijn verhalen over hoe ik hier al veel kinderen hiermee heb kunnen helpen. Toen we klaar waren, maakte ze twee nieuwe afspraken: één voor haarzelf voor de volgende pedicure behandeling én een afspraak voor Lotte.

Simpel en effectief

Inmiddels heb ik Lotte met twee sessies hypnose en NLP-technieken vrijwel helemaal van haar PDS-klachten afgeholpen. Het mooie aan kinderen is, is dat ze zo open zijn en ontvankelijk in het leven staan. Met behulp van hypnotische verhaaltjes, speciale oefeningen en spelletjes heeft Lotte haar buikklachten achter zich kunnen laten. Heel simpel, maar ontzettend effectief. Laatst was Lottes moeder hier weer voor een pedicure behandeling. Met tranen in haar ogen bedankte ze me dat ik zoveel voor Lotte heb kunnen betekenen. Lotte is weer vrolijk en kan weer volop kind zijn. Zónder buikpijn!

Voordelen hypnotherapie:

– snel
– veilig
– natuurlijk
– grip op je leven
– minder stress, meer plezier
– zelfvertrouwen

Hey, het is oké!

Angst kan zorgen voor stress en het belemmert je in je doen en laten. Ook kunnen angsten PDS verergeren. Op zich is angst een nuttige emotie. Het maakt je in gevaarlijke situaties alert, het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je goed uitkijkt in het verkeer. Helaas zijn er ook onredelijke angsten. Belangrijk is het dan dat je praat over je angst. Waarschijnlijk wil je heel graag van je angsten af. Hypnose kan je daarbij helpen. Bij hypnose ga je terug naar de basis. Waar is jouw angst ontstaan? Is er een gebeurtenis geweest waardoor je angstig bent geworden of is je angst erfelijk?
De meeste angsten worden doorgegeven door je ouders. Voornamelijk door je moeder. Veel angsten voor spinnen worden bijvoorbeeld van moeder op dochter doorgegeven. Nou hoeft een spinnenangst niet heel erg te zijn in het dagelijkse leven, maar wat dacht je bijvoorbeeld van vliegangst? De angst die je ouder voelt tijdens het vliegen, pak je als kind feilloos op. Er ontwikkelt zich een onredelijke angst, zelfs als je zelf nog nooit hebt gevlogen. Wanneer je partner vervolgens voorstelt om op vliegvakantie te gaan, durf jij niet mee. Dan kan je onredelijke angst ineens een behoorlijke belemmering zijn. Loop er niet langer mee rond. Praat over je angst en overwin hem!

PDS bij volwassenen

Ook volwassenen met PDS hebben baat bij hypnotherapie. In de meeste gevallen verlicht het de ongemakken en de pijn. De behandeling is gericht op lichamelijk herstel van de klachten: pijnvermindering, herstel van de stoelgang en het vergroten van stressbestendigheid en zelfvertrouwen.

Stress?

Psychosomatische klachten zijn echte lichamelijke symptomen of ziekten zoals bijvoorbeeld migraine, hoofdpijn, reuma, epilepsie, eczeem, allergie, astma en een prikkelbare darm. Het zijn echte lichamelijke problemen, waar stress ook een rol in speelt. Door stress te verminderen, nemen de lichamelijke klachten meestal aanzienlijk af en soms verdwijnen ze zelfs volledig!

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl

Reacties
Categorieën