het laatste redmiddel
Stoppen met roken
Judith van Royen-Ottes
Stoppen met roken
02/14/2018
2 min
0

Hypnose zou mijn laatste redmiddel zijn

02/14/2018
2 min
0


‘HYPNOSE ZOU MIJN LAATSTE REDMIDDEL ZIJN’

‘Ruim achttien jaar lang heb ik gerookt. Ik begon op mijn 13e, en een jaar later was ik al volop verslaafd. Roken was dan ook normaal in het gezin waarin ik opgroeide, en in mijn vriendenkring. En hoewel het stoer werd gevonden, begon ik het vervelend te vinden. Ik wilde stoppen; voor mijn gezondheid, voor het geld dat ik kwijt was aan sigaretten, voor mijn onafhankelijkheid van de sigaret, en de laatste jaren ook voor mijn nu 5-jarige dochter, die vond dat mama stinkt…’

ALLES GEPROBEERD

‘In de afgelopen tijd heb ik echt al van alles geprobeerd om ermee te stoppen: van nicotinepleisters en kauwtabletten tot aan ‘cold turkey’ stoppen, maar niets werkte. Ik vloog tegen de muren omhoog van de ontwenningsverschijnselen… Op eigen houtje is het me dus niet gelukt, dus ik kon het beste hulp inschakelen.

SCEPTISCH

‘Op Facebook zag ik een berichtje langskomen van Joyful You over stoppen met roken met behulp van hypnose. Ik dacht: ‘Kan dat écht?’ en besloot in een impuls een afspraak te maken. Zeven weken geleden ging ik naar de praktijk toe. Ik was wel sceptisch, maar zag het als mijn laatste redmiddel. Toen ik in de wachtruimte van haar praktijk aan huis kwam, voelde ik me er op mijn gemak, en met Judith klikte het meteen.’

NIET-ROKER

‘Tijdens de hypnose sessie raakte ik in een diepe ontspanning, en Judith heeft toen in mijn onderbewustzijn veranderingen aangebracht. Dat was een heel bijzondere ervaring. Na de sessie vroeg ik me af of ik echt gestopt was, en dat was zo. Ik was ervan overtuigd: ‘Ik ben nu een NIET-roker.’

RUST

‘Het leven is voor mij een stuk leuker en voordeliger geworden. Alleen al het opstaan ’s ochtends is nu een stuk rustiger voor mij en mijn dochter, omdat ik niet eerst een sigaret nodig heb om de dag mee te beginnen. Mijn conditie is beter geworden, ik ruik opeens veel meer en proef mijn eten beter. En zo zijn er nog allemaal voordelen. Het is echt geweldig! Dat had ik van tevoren niet gedacht.’

OPENSTAAN

‘Stoppen met behulp van hypnose is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het echt willen, je moet openstaan voor hypnose, je moet de afspraak met een hypnotherapeut durven maken en je moet het geld ervoor overhebben. Voor mij is het iedere cent waard geweest, en inmiddels heb ik de investering eruit, omdat ik geen sigaretten meer hoef te kopen.’

OOK STOPPEN MET ROKEN?

Judith van Royen kan met behulp van hypnotherapie je helpen bij angsten (zoals vliegangst, hoogtevrees en angst voor bepaalde dieren), negatieve emoties (zoals boosheid, verdriet en verlegenheid), verslavingen, burn-out, afvallen en allergieën. Hypnose kan je verder helpen om onder andere beter te worden in je werk, om je zelfvertrouwen te vergroten en om beter te worden in je sport.

Meer weten over stoppen met roken door hypnotherapie?
Kijk dan hier: https://www.hypnotherapiegroningen.nl/stoppen-met-roken-met-hypnotherapie/

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl

Reacties
Categorieën