mijn lichaam deed me verdreit
Judith Van Royen
02/28/2021
1 min
0

Mijn lichaam deed me verdriet

02/28/2021
1 min
0

Al heel lang was Hester te zwaar. Sinds haar puberteit kwamen de kilo’s eraan en gingen die er niet meer af. Er brak een tijd aan van lijnen, afvallen en minstens zoveel weer aankomen. Dat jojo’en ging Hester niet in de koude kleren zitten, zowel mentaal als fysiek. Naar haar idee was er nog maar een oplossing: een maagverkleining. Maar een ingrijpende operatie als deze is niet zomaar gepland.

‘Op een gegeven moment voelde ik me zo zwaar’, vertelt Hester. ‘Bewegen ging moeizaam, spelen met mijn kinderen was een opgave en tijdens mijn werk in een winkel kreeg ik veel last van mijn gewrichten. Het deed me verdriet dat mijn lichaam een last voor me was, maar toch at ik door. Dat begreep ik niet van mezelf, maar toch gebeurde het. Toen ik op onderzoek was naar wat een maagverkleining voor mij kon betekenen, stuitte ik op de virtuele maagverkleining. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar het sprak me al snel aan.’

‘Hypnotherapie leek me voor mij heel geschikt, want ik wilde graag weten waarom ik toch slecht voor mijn lichaam zorgde. Ik wilde mijn probleem bij de bron aanpakken. Dus toen ik eenmaal de afspraak had gemaakt, wilde ik er echt voor gaan. Toen ik eenmaal bij Judith was, had ik er dan ook echt zin in. De hypnotherapie heb ik als heel prettig ervaren. Eigenlijk voelde het als een ontspanningsmoment waarbij je begeleid wordt. Heel veilig en rustig.’

‘Het bijzondere was dat ik op een bepaald moment ook echt voelde dat de maagband werd aangetrokken. Ook kwam ik tot de realisatie dat mijn eetgedrag voortkwam uit bepaalde emoties en onverwerkt verdriet. Ik merkte dat ik me na de hypnose veel krachtiger voelde. Mijn eetkeuzes werden gezonder en ik zat sneller vol. En daardoor verloor ik eindelijk gewicht, langzaam maar zeker. Inmiddels ben ik ongeveer twaalf kilo kwijt en zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Ik heb zin in de toekomst en alle vertrouwen dat ik alleen maar gezonder wordt. Dat geeft veel rust.’

 

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl

Reacties
Categorieën