Ik ben zo blij dat ik niet meer rook
Stoppen met roken
Judith van Royen-Ottes
Stoppen met roken
01/06/2023
2 min
0

Ik ben zo blij dat ik niet meer rook

01/06/2023
2 min
0

‘Op mijn 14de rookte ik mijn eerste sigaret samen met mijn beste vriendinnetje achter het fietsenhok bij school. Echt lekker vonden we het niet, maar wel hartstikke stoer. Was het maar bij die ene keer gebleven, dan had ik er later niet zo veel moeite voor hoeven te doen om ermee te stoppen. Ik weet trouwens niet eens meer hoe vaak ik een stoppoging heb gedaan. Ik heb alles geprobeerd: van kauwgom tot pleisters, en van medicijnen tot cold turkey stoppen. Elke keer tevergeefs.’

Met dit verhaal kwam Henriëtte 2 jaar geleden bij mij. Haar grote wens om zwanger te worden, motiveerde haar om nu écht te stoppen. Ze was er 100% klaar voor.

Eigenlijk is roken 90% gedrag en 10% is verslaving, want het gaat vooral om de koppelingen die je door de jaren heen gemaakt hebt, waardoor je die sigaret denkt nodig te hebben. Omdat het zo lekker is na het eten of bij een glaasje wijn of bij een biertje. Of gewoon omdat je even erg gestrest bent. Je hebt er onbewust een soort beloningssysteem aan gekoppeld.

Deze koppelingen van ‘gewoontes + sigaret’ zorgen ervoor dat je in dat programma blijft hangen. Noem het een onhandig programmaatje op je harde schijf dat stoppen met het ‘bewuste’ deel van je brein lastig maakt. Er blijven verlangens en behoeftes en je hebt last van ontwenning. Stoppen met je ‘bewuste’ deel maakt je een ex-roker. Het rookprogramma staat nog op je harde schijf en belemmert jou om definitief te kunnen stoppen met roken. Hypnose kan helpen om dit programma te verwijderen uit het ‘onbewuste’ deel van je brein, waardoor je weer teruggaat naar je oorspronkelijke staat: een niet-roker.

‘Via via hoorde ik over Joyful You. Ik wilde er nu echt vanaf en het is gelukt. Ik, die bekend stond als een verstokte roker, taal niet meer naar een sigaret. Ik zit ook ineens veel lekkerder in mijn vel. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Allerlei ballast is opgeruimd. Mijn dochtertje is inmiddels ruim een jaar en ik ben zó blij dat ik niet meer rook. Zonder Judith was me dat nooit gelukt!’

Roken is met zoveel meer verbonden dan je denkt. Daarom werk ik niet met het standaard ‘stoppen-met-rokenprogramma’. Daardoor verandert er dus ook veel meer dan alleen het ‘roken’, Hoe zou het zijn om ál je shit eens los te laten en alle onnodige bagage uit je rugtas te gooien? Na deze twee sessies voel je weer rust in je hoofd en in je lijf, sta je bewust in het leven, ben je je bewust van je gedachten, je gedrag, je eigen ‘mindf*ck’ en kun je omgaan met je emoties. Je ervaart weer plezier in je leven waarin de dagelijkse stress minder aanwezig is. Je zit lekker in je ‘vel’ en hebt weer de regie over je leven en de gebeurtenissen daarin. Je voelt je vrij en dat zonder sigaretten.

Liefs
Judith

Meer weten over stoppen met roken door hypnotherapie?
Kijk dan hier: https://www.hypnotherapiegroningen.nl/stoppen-met-roken-met-hypnotherapie/

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl


 

Reacties
Categorieën