na 7 maanden was er 16 kilo af
Afvallen
Judith van Royen-Ottes
Afvallen
03/21/2023
2 min
0

Na 7 maanden was er 16 kilo af

03/21/2023
2 min
0

'Die extra kilo’s die na mijn zwangerschappen waren blijven ‘plakken’, kreeg ik er maar niet af. Daarnaast begon ik door de zorgen die ik had vanwege corona echt een emotie-eter te worden. Het bleef bijvoorbeeld niet bij dat ene koekje bij de thee, maar het hele pak moest gewoon leeg. Geen wonder dat er steeds meer kilo’s bij kwamen.’

Met dit verhaal kwam Irma bij mij. Ze omschreef zichzelf als een echte emotie-eter. Daarin is zij geen uitzondering. Onverwerkte emoties zijn heel vaak de oorzaak van een eetverslaving. Irma had al veel pogingen gedaan om af te vallen, maar dat was elke keer op niets uitgelopen. Ze had zelfs al gegoogeld of ze in aanmerking kwam voor een ‘echte’ maagband, maar daarvoor had ze nog niet genoeg overgewicht. Op zoek naar een andere oplossing had ze op mijn website over de virtuele maagband gelezen.

Een virtuele maagband krijg je onder hypnose. Hypnose is een staat van ontspanning en focus, heel chill en heel veilig. In hypnose kun je je onderbewuste iets laten geloven. Dit ‘onderbewuste’ is dat deel van jou wat jou heeft laten geloven dat je (ongezond) eten nodig hebt om je emoties te verwerken. We gaan je onderbewuste nu laten geloven dat je naar het ziekenhuis bent geweest en dat je een maagbandoperatie hebt ondergaan. Je onderbewuste kent niet het verschil tussen echt en fictie, dus die gaat dit gewoon geloven en gaat hier ook naar handelen. En juist dit is de grootste kracht van de virtuele maagband.

Ook Irma heb ik onder hypnose laten geloven dat ze naar het ziekenhuis was voor een maagbandoperatie. Haar onderbewuste is er nu van overtuigd dat die maagband er echt zit. Het gevolg was dat Irma automatisch minder ging eten en ze sneller een voldaan gevoel had. Ze mocht daarbij ook gewoon alles eten. Daarnaast heb ik nog eens een hoop andere ballast bij haar weggehaald die ze in de loop der jaren had verzameld, gewoonweg omdat er vaak veel meer achter overgewicht zit dan waar we ons zelf bewust van zijn. Irma begon veel meer aan beweging te doen, ging gezonder eten en voelde zich fitter en energieker. En dát was haar aan te zien. Super!

‘Toen de weegschaal op een gegeven moment 103 kg aangaf was voor mij de maat vol. Eind april heb ik contact opgenomen met Judith. Wat een lieve vrouw. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Begin mei had ik mijn eerste sessie en op weg naar huis voelde ik me al een heel ander persoon. Ik had al zo veel geprobeerd om af te vallen, en altijd zonder blijvend succes. Maar nu begon ik echt af te vallen. Dat voelde geweldig. Eind november was ik maar liefst 16 kg lichter en dat proces gaat nog steeds door. Ik voel me goed en ik zit eindelijk weer lekker in mijn vel.’

Vanaf de dag dat je de maagband hebt ontvangen ga je de eerste veranderingen al opmerken. Je bent je bewuster van de signalen van je lichaam en je luistert er ook naar. Je kiest moeiteloos voor (nog) gezondere maaltijden. Het emotie-eten is passé en je saboteert jezelf niet meer. Je negatieve gewoontes veranderen in positieve gewoontes. Je kunt makkelijker ‘nee’ zeggen tegen ongezonde dingen, gewoonweg omdat je weet dat het mag maar dat het niet ‘hoeft’.
En door al deze mooie veranderingen val je bijna moeiteloos op een gezonde en veilige manier af. Hoe cool is dat?

Liefs
Judith

Meer weten over mijn traject om af te vallen? 
Kijk dan hier: https://www.hypnotherapiegroningen.nl/afvallen-met-virtuele-maagband/

Je kunt ook het artikel online lezen op foryou.nl

Reacties
Categorieën